Aldri mer maling

Er det mulig?

Vinylkledning trenger ingen etterbehandling, den skal kun spyles av og det holder ofte med en hageslange for å rengjøre den. Kledningen trenger aldri males og produktet er gjennomfarget og har lang holdbarhet. Det gis 50 års garanti på kledningen og noen ganger kan en få livstidsgaranti.

Dette betyr at du som huseier aldri mer trenger tenke på maling av huset for all framtid så lenge du bor der. Da kan du bruke tiden som ofte er vår og sommer sammen med familien eller til noe helt annet.

Vinylkledning har derfor det som sin største fordel kontra ordinær tre kledning.

Alle tresorter uansett forbehandling, type treslag eller hvor de kommer fra i verden, trenger vedlikehold. Dette for både farge og holdbarhet. Alt treverk blir «forsølvet» med tiden.

For å bevare fargen må altså treverket uansett vedlikeholdes, men hvis en lar vær og vind gjøre sin jobb, så vil en se det som veldig slitt etter som årene går.

Vi får stadig mer vær, regn, vind, og at været skifter raskere en før. Det fører til større slitasje på utvendig kledning og vedlikeholdsbehovet øker.

I dag er det kommet mange nye typer tre kledning som flere betegner som vedlikeholdsfrie. Et godt eksempel på dette er Royal Brun kledning. Ihht produsentenes egne produkt beskrivelser og vedlikeholds beskrivelser, så må også den behandles kun få år etter montering for å beholde fargen.